03 mai, 2018

Peste 200 de voluntari din cadrul mai multor organizații de tineret au desfășurat o amplă acțiune de salubrizare a rezervației naturale „Orheiul Vechi”.
Este pentru al cincilea an consecutiv cînd mai mulți activiști alături de alte cîteva organizații, s-au implicat pentru a curăța zona turistică de deșeuri. Totodată, voluntarii au reușit să planteze circa 800 de copaci de-a lungul albiei rîului Răut.

Organizatorii acțiunii au rămas mulțumiți de rezultat, îndemnînd la rîndul lor oamenii să aibă grijă de natură. „A cincea acțiune ecologică a întrunit un număr mare de voluntari din partea mai multor organizații. Aceștia au fost împărțiți în cîteva echipe și au salubrizat zona de deșeuri. Am făcut un lucru bun. Aceste acțiuni devin deja o tradiție. Pe an ce trece, deșeurile sînt tot mai puține și mai puține, iar oamenii încep să conștientizeze faptul că curățenia trebuie păstrată mai ales în asemenea zone turistice importante. Aducem mulțumiri tuturor celor care n-au rămas indiferenți de situația ecologică în regiunea dată” – a declarat Oleg Sclifos, Președintele Fundației „ECODAVA”.

S-a implicat activ în acțiunea de salubrizare și voluntarii Mişcării Naționale „Voievod”, conduși de președintele acesteia, Nicolae Pascaru, care a declarat că „anul acesta este unul deosebit, acțiunea se desfășoară în cadrul Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei. Este important să avem grijă de locurile vizitate de turiști, să arătăm țara noastră curată, să o facem mai verde, pentru că avem și o climă deosebită pe aceste meleaguri și locuri fantastice”.

Seria de evenimente ecologice, realizate în cadrul „Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei”, întrunește în sine scopul de educare a responsabilității în rîndul societății, față de problemele ecologice din Moldova.