03 mai, 2018

Sîmbătă, 24 februarie, în oraşul Criuleni s-a desfășurat Turneul Republican de Luptă Naţională “VOIEVOD”, consacrat Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei. La turneu au participat 250 de voievozi din 16 raioane ale ţării.

Înainte de startul competiţiei tinerii sportivi au depus flori la monumentul marelui voievod Ștefan cel Mare și Sfînt. Potrivit preşedintelui Federaţiei “VOIEVOD”,  sportul educă în tînăra generația spiritul patriotic, dragostea şi devotamentul faţă de Patrie şi poporul din care fac parte.

La deschiderea competiţiei au fost prezenți oaspeţii de onoare printre care și preşedintele raionului Criuleni. Primii pe saltelele de luptă au ieșit cei mai mici și cei mai voinici, copiii şi cadeţii, fiind urmaţi de juniori şi seniori.

Antrenorul principal al Federației, susține că competiția de astăzi este un bun prilej pentru tinerii sportivi din raion să se afirme, iar echipele care vor avea cel mai mare număr de sportivi învingători, vor avea posibilitatea ulterior să participe la competiții internaționale printre care și Campionatul European Voievod 2018.

Această competiție se înscrie perfect în șirul de evenimente cultural-sportive preconizate pentru anul 2018, care a fost declarat ”Anul lui Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei”, printr-un decret prezidențial.  Competiţia de la Criuleni a durat aproape întreaga zi, la final cei mai buni sportivi au fost premiați cu medalii, diplome şi trofee.