28 aprilie, 2018

La Universitatea de Stat de Educaţie Fizică şi Sport s-a desfășurat cea de-a cincea ediţie a Campionatului Euro-Asiatic Voievod Moldova 2018.

Campionatul s-a desfășurat sub patronajul președintelui Igor Dodon, în cadrul programului de acțiuni consacrat „Anului Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei”. La deschiderea campionatului au participat sportivi din 6 țări, precum: România, Turcia, Ucraina, Cipru, Bulgaria, Rusia și Republica Moldova. La campionat au fost prezenți și veteranii războiului împotriva fascizmului, care au urat succes participanților în obținerea noilor performanțe în domeniul sportului. Educația sportivă are un rol extrem de important într-o societate sănătoasă, care tinde să promoveze cultura, valorile și tradițiile  moldovenești prin stilul de luptă națională Voievod.

Menționăm că în vederea marcării „Anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt, Domnitor al Moldovei” șeful statului a aprobat un program de acțiuni ce conține peste 60 de măsuri de amploare în domenii precum istoria, cultura, educația, sportul, etc.