13 iulie, 2018

Diaspora din Voronej l-a comemorat pe marele domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt

Diaspora din Federația Rusă l-a comemorat printr-un eveniment inedit pe marele domnitor al Moldovei, Ștefan cel Mare și Sfânt. La masa moldovenilor din Voronej a poposit însăși marele voievod, care a adus cu el daruri de la baștină, dar și povestiri din vremurile îndepărtate.

Astfel, pe 17 mai, reprezentanții asociațiilor obștești ale diasporei moldovenești în regiunea Voronej au organizat un eveniment cultural, unde l-au avut ca oaspete de onoare pe personajul lui Ștefan cel Mare. Domnitorul le-a vorbit moldovenilor despre istorie, tradiție și valorile naționale ale poporului nostru,

„Am primit oaspetele cu toate onorurile. Am ascultat povești din vremurile îndepărtate pe care le vom transmite urmașilor noștri. Ne-a lăsat ca testament dragostea față de țară, credința sa și înțelepciunea de a alege alianțe corecte cu alte țări”, a precizat pe facebook președintele comunității moldovenești din Voronej, membru al Camerei Naționale sub guvernatorul regiunii, Carolina Vetrova.

Amintim că, anul 2018 a fost desemnat anul lui Stefan cel Mare și Sfânt, Domnitor al Moldovei și a fost lansat oficial pe data de 2 februarie de către președintele Republicii Moldova, Igor Dodon. În vederea marcării anului Stefan cel Mare și Sfânt ulterior a fost aprobat un plan de acțiuni în diferite domenii de activitate.