04 decembrie, 2018

În cadrul festivității de totalizare a Anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt, a fost prezentat un promo al filmului documentar ”Ștefan cel Mare”, realizat în cadrul acțiunilor științifice și culturale.

Filmul reprezintă o continuare logică a ciclului „Istoria Moldovei”, turnat în anul 2017, și este o relatare documentară despre viața și dragostea, lupta și triumful, credința și statornicia marelui conducător al Moldovei. Durata totală a filmului este de 45 de minute, acesta fiind timpul optim pentru vizionarea filmului în cadrul lecțiilor de istorie a țării noastre.

În premieră, filmul va putea fi vizionat la postul de televiziune NTV Moldova, la data de 10 decembrie, ora 20:00. Ulterior va fi difuzat la cîteva posturi TV, diferite canale media și cu acces public pe internet.

Sperăm că, la fel ca și cele trei epizoade ale peliculei „Istoria Moldovei”, documentarul ”Ștefan cel Mare” va fi perceput pozitiv de către cetățenii țării și va avea o audiență maximă. Pentru că poporul trebuie să își cunoască istoria,tradiția și valorile moldovenești.