04 decembrie, 2018

A fost dat start la festivitatea de totalizare a Anului lui Ștefan cel Mare și Sfînt la care au fost prezenți oameni distinși din domeniul culturii, științei, sportului, societății civile, deputați, reprezentanți ai corpului diplomatic, ai diasporei etc.

În acest an, ne-am convins mai bine ca oricînd că Ștefan cel Mare este, cu adevărat, cea dintîi personalitate istorică a poporului nostru. Mare apărător al integrității statului, Ștefan și-a dobîndit pe dreptate renumele istoric și noi, toți moldovenii, suntem mîndri că îl avem printre înaintașii noștri.

În cadrul evenimentului a fost lansat studiul istoric „Stefan cel Mare – făuritor al gloriei Moldovei”, elaborat de cunoscuți istorici moldoveni. De asemenea, recent a fost realizat un film documentar despre biografia domnitorului Ștefan cel Mare, premiera căruia va avea loc pe data de 10 decembrie curent.

De asemenea au fost decernați persoanele care au depus efort în realizarea proiectelor consacrate “Anului Ștefan cel Mare”, cu diplome de onare de către președintele Republicii Moldova domnul Igor Dodon, președintele la rîndul său a îndemnat cetățenii să fie active pro-Moldova și să nu ramînă indiferenți de tot ce se petrece în țară.

Trăiască memoria lui Ștefan cel Mare, trăiască Republica Moldova, trăiască poporul moldovenesc!
Așa să ne ajute Dumnezeu!
A spus președintele Igor Dodon.

 

Textul integral al discursului și imaginile video pot fi accesate pe linkul de mai jos:

http://www.presedinte.md/…/discursul-rostit-de-presedintele…

http://a-tv.md/index.php?newsid=53473